پرسش شماره 110:
وجه تمایز انواع ماهی قزل آلا (Trout) و انواع ماهی آزاد (Salmon) در چیست؟
***********************************************************
پاسخ شماره 110:
پاسخهای کمی دریافت کردیم با این حال بهترین پاسخ رو دوست خوبمون میثم رضایی ارسال کردند.
« ماهی آزاد (سالمون) یکی از اعضای خانواده آزادماهیان (Salmonidae) است.
ماهی آزاد به تخم گذاری در آب شیرین رودخانه ها علاقه دارد، به همین علت پس از زندگی در دریا یا اقیانوس، برای تولیدمثل بر خلاف جریان آب شنا میکند و به رودخانه باز میگرد تا در آنجا تخمریزی کند. پس از تخمریزی دوباره به دریا باز میگردد و این چرخه تکرار میشود.
قزل آلا و ماهی سالمون دو عضو از اعضای خانواده آزادماهیان هستند اما گوشت بدن ماهی سالمون صورتی (نارنجی) است.
با توجه به اینکه ماهی سالمون منبع مناسبی برای ویتامین D و E محسوب میشود و نسبت به ماهیان دیگر امگا 3 و پروتین بیشتری دارد، تقاضای نسبتا زیادی برای آن وجود دارد در حدی که برخی پرورش دهندگان ماهی قزل آلا، با تغییر سبد خوراک ماهی های قزل آلا در آخرین مراحل پرورش، گوشت آن ها را رنگی میکنند تا بتوانند به جای ماهی سالمون گرانتر بفروشند.
دو مورد از مهمترین تفاوت های ماهی سالمون و قزل آلا این است که:
نیمه پایین سالمون بر خلاف قزل آلا خال ندارد. فک بالای ماهی سالمون هرگز از چشمش بالاتر نمیرود. اما فک قزل آلا همیشه بالاتر از چشم آن است. »
در ادامه پاسخ دوستمون عرض کنم که:
بیشتر ماهیان آزاد پس از یک بار تخمریزی میمیرند. یک مورد استثنا وجود دارد و آن سالمون آتلانتیک (Atlantic) است که توانایی چندین بار تخمریزی را دارد.
همچنین برخی از قزل آلاهای استیل هد (Steel head) چرخه ای مانند سالمون داشته و توانایی تحمل آب شور را دارند.
و نکته آخر این که برخی مدعی هستند ماهی آزاد خزری در واقع یک نوع قزل آلا است که با آب کم شور خزر سازگاری پیدا کرده است (See Brown Trout)، تحقیقاتم در این مورد ادامه دارد.
https://t.me/goldenfisher